Pildid: Krimmi eestlased tähistasid vabariigi aastapäeva Georg Otsa lauludega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 101. aastapäeva tähistamine Krimmis Simferopolis.
Eesti Vabariigi 101. aastapäeva tähistamine Krimmis Simferopolis. Foto: Krimmi eestlaste selts

Krimmi eestlased tähistasid eile Eesti vabariigi 101 aastapäeva Simferopolis Ivan Franko nimelises raamatukogus Georg Otsa laule lauldes.

Kuna paljud Krimmi eestlased oskavad eesti keelt halvasti, valmistas Krimmi eestlaste seltsi juht Olga Skriptšenko-Salman nende jaoks ette eestikeelsed laulutekstid, milles olid sõnad kirjutatud kirillitsas.

Krimmi eestlased on siiski eesti keele õppimisest väga huvitatud ning enamasti oskavad vähemalt paari eestikeelset sõna ka kohalike eestlaste abikaasad.

Tallinnas avatakse Estonia teatri juures Georg Otsa 100. sünniaastapäeval, 21. märtsil 2020 laulja monument. Krimmi eestlastel on palju mõtteid tähistamaks Georg Otsa 100. juubelit. Jaltas elab Georg Otsa sugulane, Natalja Beneljuk. Krimmis arutatakse praegu võimaluse üle avada Georg Otsale mälestusmärk Sevastopolis. Georg Otsale on tuntud laul «Sevastopoli valss», mida Krimmi eestlased laulsid ka eilsel pidupäeval.

Eesti Vabariigi 101. aastapäeva tähistamine Krimmis Simferopolis.
Eesti Vabariigi 101. aastapäeva tähistamine Krimmis Simferopolis. Foto: Krimmi eestlaste selts

Krimmi eestlased on tänulikud Jaak Madisonile abi eest Eesti Tare remondiks raha korjamisel. Praegu käivad Krasnodarka külas ettevalmistused töödeks, mis algavad loodetavasti kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles