Kas leiad oma pildi üles? Inimeste fotod Eesti 100. sünnipäevast on nüüdsest nähtavad (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Veebikeskkond eestiminut.ee avaldas täna täpselt aasta tagasi Eesti Vabariigi sajandal sünnipäeval tehtud pildid, mis koguti kokku üleriigilise aktsiooni käigus.

Inimestel paluti pildistada olukorda, milles nad viibisid 2018. aasta 24. veebruaril kell 13. Jäädvustused tuli teha minuti jooksul.

Aktsiooni korraldajate sõnul moodustub sellest ülevaatlik pilt, kuidas eestimaalased elavad, pidutsevad või mida nad sellel päeval ühel kindlal ajahetkel teevad. Üle Eesti ja mujalt maailmast jäädvustatud fotodelt näeb  kinni püütud minutit tuhande erineva nurga alt.

Eesti Minut on kodanikualgatus, mis  toimus esimest korda Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval ja siis  koguti kokku 7500 fotot. Sajandal sünnipäeval saabus fotosid aga juba 13 800.  Iga osaleja sai saata ühe foto.

Pildid jäävad portaalis vaatamiseks esialgu aastaks, kuid need saadeti ka Eesti Rahva Muuseumile säilitamiseks ja  tulevastele põlvedele näitamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles