Peaminister Ratas: peame endalt täie tõsidusega küsima, millises Eestis me tahame elada (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Margus Ansu

Peaminister Jüri Ratas ütles sotsiaalmeediasse postitatud vabariigi aastapäeva tervituses, et peame endalt täie tõsidusega küsima, millises Eestis me tahame elada.

Jüri Ratase pöördumine:

«Head sõbrad! Homme (täna - toim.) tähistame me oma armsa Eesti Vabariigi 101. aastapäeva. See on kõigi eestimaalaste pidupäev – igas külas, vallas ja linnas, aga ka laias ilmas, kuhu elutee on meid viinud. Hoiame ikka Eestit oma südames ning anname endast kõik, et meie vaba riigi järgmine sajand oleks ilus ja südamlik.

Sellel nädalal algas ka Riigikogu valimistel hääletamine. Pühapäevani saab anda oma hääle maakonnakeskustes ning esmaspäevast kuni kolmapäevani on eelhääletamiseks avatud kõik jaoskonnad. Samal ajal saab oma valiku teha ka e-hääletamise võimalust kasutades. Ametlik valimispäev on aga juba 3. märtsil. Palun minge kindlasti valima ning ma soovin teile kõigile oma valiku tegemisel tarkust ja läbi kaalutud otsustamist!

Nädala alguses võtsime Stenbocki majas vastu Eesti sajanda sünnipäeva tähistamisse panustanud ettevõtjad. EV100 on suurepärane näide riigi ja niivõrd paljude ettevõtete koostööst. Tunnustan kõiki ettevõtjaid, kes aitasid nii oma panustatud aja kui positiivsete algatuste abil muuta Eesti 100. sünnipäeva tähistamise meeldejäävaks.

Reedel toimus Tallinnas Sisekaitseakadeemia uue õppehoone ees pidulik rivistus. Sisekaitseakadeemia lõpetajad tagavad kogu Eesti turvalisust ja tagavad heaolu. Selleks peavad õppurid saama ka kaasaegsetes tingimustes parima võimaliku hariduse. Ma loodan, et paremad tingimused suurendavad ka noorte hulka, kes otsustavad tulevikus politseiniku, piirivalvuri, päästja või mõne teise akadeemias õpetatava Eesti riigile olulise elukutse kasuks.

Eile õhtul pidasin Tartus Eesti Rahva Muuseumis peaministri Vabariigi aastapäeva kõne. Usun, et peame endalt täie tõsidusega küsima, millises Eestis me tahame elada. Kas me oleme ühiskonnana kokku leppinud, kuhu me soovime jõuda? Lisaks sellele, mis meil on juba kätte võidetud ning millega juba täna toime tuleme.

Soovin teile kõigile ilusat Eesti Vabariigi 101. aastapäeva! Jõudu Eestile!»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles