Tallinn toetab ERRi saate valmimist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna vanalinnale.
Vaade Tallinna vanalinnale. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinn toetab rahvusringhäälingut (ERR) 10 000 euroga, mis on mõeldud linnaüritust kajastava saate osalisteks tootmiskuludeks. 

Summa on otsesaate jaoks, mis edastab ülehomme, vabariigi aastapäeval Islandi väljakul toimuvat vabaõhupidu «Aja mustrid», kus muu hulgas kaetakse välisministeeriumi fassaad eesti keele aastale pühendatud valgusvaatemänguga.

Raha eraldas linnavalitsus linna reservfondist linna kultuuriametile, kes sõlmis ERRiga toetuse andmiseks lepingu.

Projekti eelarve kohaselt läheb toetus ürituse ülekande teostamiseks vajaliku tehnika ja ülekandeliinide rendiks ja sündmust reklaamiva klipi tootmiseks (7900 eurot) ning ülekandega seotud ERRi tehnilise meeskonna kulude katmiseks (5000 eurot).

Tallinna linnavalitsuse nõunik Priit Simson sõnas Postimehele, et ERRi kajastus on vajalik. Nii saavat riigi aastapäeva väärikalt ja suure kõlapinnaga tähistatud.

«Ka Tallinna Televisioonil on sel õhtul vabariigi aastapäevale pühendatud programm, kuid see on erinev, sest kahes kanalis sama sisu pakkuda pole mõttekas. Aga usume, et vabariigi sünnipäeva üritusi leidub igale maitsele,» rääkis Simson ERRiga koostöö tagamaadest.

Ka ERRi elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi rõhutas, et tegemist on klassikalise koostööga.

«Kuna küsimus oli selles, et Tallinna linn otsustas nii lühikese etteteatamisega, milline suurepärane rahvapidu Islandi väljakul toimub, siis meil ei oleks olnud võimalik nii lühikese ajaga oma eelarvet ringi mängida ning kuna oleme sel päeval nii suuremahuliselt väljas kõikides olulistes kohtades, mida peamegi tegema, siis nad (Tallinna linn – G. B.) aitavad meid osaliselt tehnilise poole hankimisega. Töötajaskond ja kõik muu on meie enda kanda,» märkis ta.

Üritust korraldab Tallinna linn koostöös asutusega Kadrioru Park, välisministeeriumi, EV 100, ERRi meeskonna ja teistega. Üles astuvad seal ka erinevad lauljad ja ansamblid. Kõnedega esinevad president Kersti Kaljulaid ja Tallinna linnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles