Järelvaadatav: Tartu tähistas Eesti Rahva Muuseumis vabariigi aastapäeva

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linn tähistas Eesti Vabariigi 101. aastapäeva reede õhtul Eesti Rahva Muuseumis toimunud kontsertaktusega. Kõnedega esinesid peaminister Jüri Ratas, Tartu linnapea Urmas Klaas ning Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must. Üle anti Tartu linna aukodaniku ja Tartu Tähe aunimetused.

Tartu aukodanikeks nimetati jalatsitööstur Leida Kikka, Tartu kiirabi juht Ago Kõrgvee ning maalikunstnik Heldur Viires. Tartu Tähe teenetemärgi pälvisid koolijuht Tarmo Kerstna, keeleteadlane Valve-Liivi Kingisepp ja diplomaat Kirsti Narinen.

Gerda Kordemetsa lavastatud kontsertetenduses «Tartu muinasjutt» astusid üles Tartu noortekoor (dirigent Riho Leppoja), Tartu Karlova kooli koorikooli mudilas- ja lastekoorid (dirigent Vilve Maide), Just tantsukool (juhendaja Anne Tamm-Kivimets) ning Tartu Waldorfgümnaasiumi õpilased (juhendaja Külli Ehastu). Vahetekste lugesid Saamel Sonn ja Karl Filip Varres.

Korraldajate eelinfo kohaselt on «Tartu muinasjutt» kaunitele koorilauludele toetuv emotsionaalne rännak läbi ühe noormehe elu, kel oli õnne sündida siin, Emajõe-äärses linnas. Ja siis. Ühel päeval sirutab ta tiibu ülikooli valgete sammaste vahel. Ta teab, et sambaid on kuus, aga loendab neid ikkagi. Automaatselt. Ja küsib endalt: mis saab edasi? Kuhu tiivad mind viivad?

Lavastuses kasutatakse Variku ja Raatuse koolide õpilaste joonistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles