Kuigi presidendi vastuvõtu toimumispaigana kaaluti Kultuurikatelt, otsustati lõpuks Estonia kasuks (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt Tartus.
Presidendi vastuvõtt Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Presidendi kantselei kinnitusel peetakse tänavune Eesti Vabariigi aastapäeva pidulik vastuvõtt Tallinnas Estonia ooperi- ja kontserdimajas.

«Kaalume ikka erinevaid kohti ja Kultuurikatel oli ühe võimaliku variandina ka laual, aga otsustasime sel aastal siiski Estonia kasuks,» rääkis presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe, kelle sõnul tehti otsus ruumide hulgast, liigendatusest ja suurusest lähtudes. 

Nii nagu varasematelgi aastatel, on Aasmäe sõnul 24. veebruaril toimuval aastapäeva vastuvõtul omal kohal kõik inimestele armsaks saanud osad – riigipea Kersti Kaljulaidi kõne, kultuuriprogramm, kätlemine ja pidu. Samuti pakutakse külalistele erinevaid maitseid üle Eesti.

«Kõik need vastuvõtu erinevad osad seavad aga tingimused ruumidele ja kõikvõimalikele abiruumidele – näiteks üritust kajastama tulnud meedial on oma pressituba, rääkimata toitlustusest ja muust ning ruumide hulk, liigendatus ja suurused mängivad otsustamisel alati oma rolli,» selgitas Aasmäe.

Vastuvõtu muudest detailidest saab presidendi kantselei kinnitusel hakata rääkima juba õige pea. «Veidi on veel vaja kannatust varuda,» lisas ta.

Kui 2016. ja 2017. aastal toimus pidulik vastuvõtt samuti Tallinnas Estonias, siis mullu peeti Eesti Vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtt Tartus Eesti Rahva Muuseumi uues peahoones. Esimest korda toimus presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõtt Tartus 2007. aastal, kui president Toomas Hendrik Ilves tegi ajalugu ja korraldas traditsioonilise aastapäeva vastuvõtu Estonia asemel Vanemuises. Ka 2010. ja 2012. aasta vastuvõtt peeti Vanemuise teatris ja kontserdimajas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles